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I am requesting an interpretation of Section 4.1.2.3. of the 2006 
California Edition of NFPA 25. 
 
Does “These task shall be performed by personnel who have developed 
competence through training and experience” mean that the owner or 
someone they designate may perform the required quarterly and annual 
inspection, testing and maintenance of water-based fire protection 
system without having a C-16 license? 
 
Yes. The owner or the owner’s qualified representative may conduct 
inspection indentified in CCR Title 19 (NFPA 25) Table 5.1 “Summary of 
Sprinkler System Inspection, Testing and Maintenance”. However, Testing 
and Maintenance must be conducted a qualified State of California 
Contractors State Licensing Board Licensed Fire Protection Contractor (C-16) 
or a State Fire Marshal Licensed A (Type 1) concerns.  
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